Da li askorbinska kiselina sadrži citruse?
Da li askorbinska kiselina sadrži citruse?

Video: Da li askorbinska kiselina sadrži citruse?

Video: Da li askorbinska kiselina sadrži citruse?
Video: НЕВЕРОЯТНО! НО ПРОВОЛОЧНИК ИСЧЕЗ! ТАЙНЫЙ СПОСОБ! 2024, Marš
Anonim

Limunska kiselina je organski kiselina i prirodna komponenta mnogih voća i voćnih sokova. To je nije vitamin ili mineral i je nije potrebno u ishrani. Kako god, limunska kiselina , ne treba se brkati sa askorbinska kiselina ( vitamin C ), je blagotvorno za osobe sa kamenom u bubregu.

Takođe se postavlja pitanje da li limun sadrži askorbinsku kiselinu?

Sažetak Limoni sadrže 77 mg od vitamin C na 100 grama, sa jednim medijumom limun isporučujući 92% DV.

Potom se postavlja pitanje da li mogu da uzimam vitamin C ako sam alergičan na citruse? To mogu izazivaju iritaciju kože i usne šupljine, ali rijetko izazivaju alergičan reakcija. Citrus voće je popularan izvor vitamin C , ali dosta drugog voća i povrća mogu pomoći osobi sa alergija ispunjavaju svoje dnevne potrebe. Ostale namirnice bogate vitamin C uključuju: paprike.

Takođe, koja je jača limunska ili askorbinska kiselina?

Limunska kiselina je jača kiselina nego askorbinska . Stoga omogućava manje "marže za grešku" kao manje količine u odnosu na askorbinska kiselina proizvode slične pH promjene.

Da li je limunska kiselina isto što i citrusi?

Limunska kiselina se prirodno nalazi u citrusa voća, posebno limuna i limete. To je ono što im daje kiselkast ukus. Međutim, ovaj proizvedeni oblik razlikuje se od onoga što se prirodno nalazi citrusa voće. Iz tog razloga možete se zapitati da li je to dobro ili loše za vas.

Preporučuje se: